Sommerhøjskole 17. juli | Steges 750 års Købstadsjubilæum
443
events-template-default,page,page-id-443,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Hvad

SOMMERHØJSKOLEN 2018 – Program for tirsdag d. 17. juli

10.00-11.30   Foredrag:

SVENSKEKRIGE,ENEVÆLDE OG SPIRENDE POLITISK FRIHED v. Michael Bregnbo lektor, ph., Institut for Historie, forfatter

1600-tallet var præget af forbitrede dansk-svenske opgør, hvad der ledte til fjendtlig besættelse af Møn med plyndringer og økonomisk ruin til følge, som det varede meget længe at overvinde. Hvad levede indbyggerne i Stege af, og hvordan virkede krig og udplyndringerne ind?

11.30-12.00   Pause-  der kan købes kaffe

12.00    Koncert:

DEN TIDLIGE TYSK, HOLLANDSKE OG FRANSKE BAROK v. Gerben Mourik, Holland

Gerben Mourik vandt i 2003 ”The National Organ Improvisation Competition” i Zwolle. Vandt ”The International Organ Improvisation Competition” i St Albans i 2005 – og i 2008 ”International Organ Improvisation Competition” i Haarlem.
Gerben Mourik har indspillet adskillige CD’er. En af hans sidste indspilninger, en dobbelt CD, har Gerben Mourik indspillet romantisk orgelmusik fra Frankrig, Tyskland og Holland på P-G Andersen-orglet i Ansgars Kirke i Aalborg. I juli 2018 har Gerben Mourik indspillet en CD på Stege kirkes fine orgel, bygget i 1966 af P-G Andersen. Gerben Mourik spiller musik af Johann Pachelbel , Jan Pieterszoon Sweelinck, Nicolaus Bruhns og L. N. Clerambault, alle repræsenterende den tidlige tysk, hollandske og franske barok. Under, og som afslutning på koncerten ønsker Gerben Mourik at improvisere over temaer, der  gives ham af dagens koncertgængere.

OM SOMMERHØJSKOLEN 2018

En kronologisk historiefortælling efterfulgt af tilsvarende koncert. 6 tirsdage sammenfaldende med Stege handelsstandsforenings velbesøgte tirsdagsmarkeder. Byen summer af liv med boder, forlystelser, underholdning og god mad. En mærkbar kontrast mellem en levende, moderne by og det middelalderlige centrum omkring Kirken, hvor roen indfinder sig ved at lytte til foredrag og orgelkoncert.

Hvornår

Tirsdag 17. juli, kl. 10 – 13

Hvor

Stege Kirke
Kirkepladsen 1,
4780 Stege
Find vej
se kort

Entré

Fri entré

Arrangør