Sommerhøjskole 7. august | Steges 750 års Købstadsjubilæum
443
events-template-default,page,page-id-443,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Hvad

SOMMERHØJSKOLEN 2018 – Program for tirsdag d. 7. august

10.00-11.30   Foredrag:

NÅR TILVÆRELSEN BYDER PÅ NYE MULIGHEDER v. Søren Pind Jensen
Erhvervsaktiv translatør – slovakisk og tjekkisk
Hvad ligger for, når tilværelsen byder på nye muligheder – med ikke så mange år igen? Hvad tæller, hvad skal vælges fra, og hvor spiller øen ind herpå, også bedømt i et fremtidigt perspektiv!

11.30-12.00   Pause-  der kan købes kaffe

12.00    Koncert:

DEN KLASSISKTE NUTIDIGE OG FREMTIDENS MUSIK v. Bjarke Mogensen, Accordeon

 

Bjarke Mogensen har markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark og er ligeledes en internationalt efterspurgt solist med flere optrædener i bl.a. Carnegie Hall i New York, Concertgebouw i Amsterdam, Kreml Palasset i Moskva og Katarina Palasset i Skt. Petersborg.  Bjarkes nuancerede spil og musikalske nysgerrighed har ført til en række kammermusikalske samarbejder med anerkendte klassiske musikere som violinisterne Gidon Kremer og Augustin Dumay og  med kunstnere fra helt andre kanter af kulturlivet, heriblandt Steffen Brandt, Henrik Koefoed og Benny Andersen.

Gennem sin nysgerrighed og pionérarbejde med sit instrument har Bjarke Mogensen inspireret til skabelsen af mere end 50 nye værker, både solo- og kammermusik samt koncerter for accordeon og symfoni-orkester, skrevet af nogle af tidens fremtrædende partiturkomponister. Bjarke Mogensen har et stort set ubegrænset repertoire, men vil ved sin optræden i Stege Kirke spille værker af Tjajkovskij, Scarlatti, Piazzolla og to nutidige danske komponister, Martin Lohse og Anders Koppel.

OM SOMMERHØJSKOLEN 2018

En kronologisk historiefortælling efterfulgt af tilsvarende koncert. 6 tirsdage sammenfaldende med Stege handelsstandsforenings velbesøgte tirsdagsmarkeder. Byen summer af liv med boder, forlystelser, underholdning og god mad. En mærkbar kontrast mellem en levende, moderne by og det middelalderlige centrum omkring Kirken, hvor roen indfinder sig ved at lytte til foredrag og orgelkoncert.

Hvornår

Tirsdag 7. august, kl. 10 – 13

Hvor

Stege Kirke
Kirkepladsen 1,
4780 Stege
Find vej
se kort

Entré

Fri entré

Arrangør