Sommerhøjskole 24. juli | Steges 750 års Købstadsjubilæum
443
events-template-default,page,page-id-443,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,header_top_hide_on_mobile,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Hvad

SOMMERHØJSKOLEN 2018 – Program for tirsdag d. 24. juli

10.00-11.30   Foredrag:

STEGE PÅ REFORMATIONSTIDEN  – UNDER GREVENS FEJDE v. Dr. Phil. Mikael Venge

Historiker og forfatter

I senmiddelalderen var Møn en rig ø, og Stegeborgerne tog livlig del i borgerkrigen ”Grevens fejde”, der nærmest blev påbegyndt på Møn, da borgerne stormede og nedrev Stegeborg. Foredraget belyser disse dramatiske begivenheder samt Møn og Steges rolle i statsomvæltningen 1536.

11.30-12.00   Pause-  der kan købes kaffe

12.00    Koncert:

BAROKKENS MESTRE – Katrin Wand, Tyskland, violin &  Matthias Wand, Tyskland, orgel

Katrin Wand er født 1963 i Berlin, og studerede i Weimar. Katrin Wand er medlem af Wuppertal Symfoniorkester og har været solist i violinkoncerter af Brahms, Schwaen og Prokofiev med bl.a. Suhl Philharmonic, Jena Philharmonic.Matthias Wand lærte klaver- og orgelspil i sin hjemby Eisenach (Bachs fødeby) og studerede derefter kirkemusik i Görlitz og Weimar.

Matthias Wand blev i 1988 katedralskantor i Erfurt. I dag arbejder han som kirkemusiker i flere lokalsamfund i Köln. Ved koncerten i Stege Kirke vil ægteparret Wand spille musik af barokkens store komponister. Katrin Wand vil spille en sonate af Händel og violinkoncert nr. 1 af Bach med Matthias Wand ved orglet. Hvem kender ikke Vivaldis ”Årstiderne” og vi skal høre Sommeren. Inden koncerten slutter med Tommaso Vitali’s ciacona vil Katrin Wand endvidere spille musik af Fritz Kreisler, og Matthias Wand spille Bachs store Fantasi og fuge for orgel.

OM SOMMERHØJSKOLEN 2018

En kronologisk historiefortælling efterfulgt af tilsvarende koncert. 6 tirsdage sammenfaldende med Stege handelsstandsforenings velbesøgte tirsdagsmarkeder. Byen summer af liv med boder, forlystelser, underholdning og god mad. En mærkbar kontrast mellem en levende, moderne by og det middelalderlige centrum omkring Kirken, hvor roen indfinder sig ved at lytte til foredrag og orgelkoncert.

Hvornår

Tirsdag 24. juli, kl. 10 – 13

Hvor

Stege Kirke
Kirkepladsen 1,
4780 Stege
Find vej
se kort

Entré

Fri entré

Arrangør